Niet ingelogd

WANNEER WORDT EEN PLAATFOUT OPGENOMEN ?
Een plaatfout ontstaat door een afwijking op de drukplaat (Cliche,etc). Deze afwijking is dus in ieder gedrukt vel in dezelfde zegel (positie) te vinden. Indien de afwijking er vanaf het begin inzit noemen we dit een primaire fout als de afwijking tijdens het drukken ontstaat noemen we dit een secundaire fout.
Om opgenomen te worden in het overzicht van PLAATFOUTEN.NET dient de plaatfout verder goed met het blote oog waarneembaar te zijn. Opgenomen worden alle plaatfouten die ik minimaal 5 keer gezien heb (en de scans van ontvangen heb). Dit is echter nog geen GARANTIE dat het een plaatfout betreft er zijn namelijk ook druktoevalligheden die vaak voorkomen (b.v.171P). Als achteraf blijkt dat een opgenomen fout een druktoevalligheid is dan wordt deze natuurlijk verwijderd.
Ik hoop dat jullie mij vele afwijkingen mailen zodat ik regelmatig nieuwe fouten aan mijn overzicht kan toevoegen. Als je een afwijking 2 keer of meer hebt kun je deze mailen naar ingjsmith@hotmail.com Deze meldingen worden opgenomen in de rubriek gemelde plaatfouten?? Als hier 5 scans staan van dezelfde fout wordt deze fout opgenomen in het plaatfouten overzicht. Verder worden in het plaatfouten overzicht opgenomen de nieuwe P fouten en de fouten uit de Kleurenbijlage van de Variant.De plaatfouten uit de Mast catalogus zullen bijgewerkt worden tot en met de editie 2013, aangezien vrijwel alle NET fouten opgenomen zijn in de editie van 2017 is verder omnummeren alleen maar onnodig dubbel werk